esmaspäev, november 24, 2014

Sellest, et PÖFF pakub hetki (2014, 3. ülevaade)..

Poisipõli | Boyhood
Rež: Richard Linklater; USA; Screen International

boyhood-movie-reviewVõtteid 12 aastat. Kaksteist. ilmselgelt on aeg selle loo peategelane! Inimesed tulevad. Lähevad. Muutuvad. Seda kõike sujuvalt ja loomulikult, peaaegu märkmatult. Ka ma ise mäletan aega, kui kuulsin selle projekti algamisest. Ma olin keegi teine. Paratamatult on vahetult filmilinalt nähtava kõrval ka teine, personaalne lugu. Kolmas - nätlejate ja võttemeeskonna lood.

Hinnang: 8/10. Hea, aga mingi säde jäi sähvatusest puudu. Võimalik, et ma pole veel piisavalt vana.

Vis-à-vis
Rež: Nevio Marasovic; Horvaatia; Foorum

Vis-a-vis_board

Võimalik, et see on mingi filmitööstuse metavärk, kuid mingit mõistlikku mõtet mulle kohale ei jõudnud. Film filmiloomisest ja kuidas üks stsenaarium ei lähegi töösse? mäherdune draama.

Hinnang: 3/10. Polnud kuigi ilus ega huvitav.

Omanikud | The Owners | Ukkylikamshat
Rež: Adilkhan Yerzhanov; Kasahstan; Foorum, kuumad teemad

OwnersPäris huvitav. Aasialikult jabur ning sarnaselt Soome filmidele läheb kõik järjekindlalt ja sujuvalt hullemaks. Vahele väikesed tantsunumbrid, sest elu lihtsalt ongi selline - jabur. Filmist kumab läbi ka ülim usaldamatus kaasinimestesse ja riigistruktuuridesse, samas muutumata süngeks.

Hinnang: 7/10.

Fööniks | Phoenix
Rež: Christian Petzold; Saksamaa; Screen, Uus Saksa Kino

Phoenix_later

Holokaustiteema on üldiselt ohtlik ja olgem ausad - ka pisut äratarbitud. Antud juhul aga vaadatakse sõjajärgset aega ja masside asemel ühe ellujäänu lugu. Algus on natuke kližeemaiguline, kuid ajapikku tõmbab film ennast käima ja üldmulje on päris hea. Rahvuslik süü, selle tunnetamine juutide ja sakslaste endi poolt, andestamise võimalikkus.. ja Nina Kunzendorf on Lene rollis väga hea.

Hinnang: 7/10. Nüri algus, kuid üldmulje on hea.

Sildid: , ,