neljapäev, november 29, 2012

Sellest, et Pöff jagab hetki (2012, 4. ülevaade) ..

Ma olen väsinud. Pöff on selleks korraks Tartus taas otsas.. viimased nähtud filmid:

Surmatempel | Branded to Kill | Koroshi no rakuin

BrandedToKillRež: Seijun Suzuki; Jaapan, 1967
Programm: Nikkatsu 100

45-aastane räme-action palgamõrvarist nr 3, kes tahab saada esinumbriks.. ja riisi nuusutada. Valdavalt üsna kohutav film, kuid vahelduseks maailmavalu ja halateemadele päris värskendav. Pilt on vahel päris stiilne.

Hinnang: 4/10

Hannah Arendt

HannahArendtRež: Margarethe von Trotta; Saksamaa, 2012;
Programm: EurAsia

Ilma taustateadmisteta Eichmanni, Arendti ja kurjuseprobleemi kohta on see lihtsalt ühest nii-toredast padusuitsetajast vanadaamist, keda keegi ei mõista. Kurjuse mõiste oleks huvitav olnud, aga vanadaami-filmina jäi lahjaks.

Hinnang: 4/10

Arm | Loving | Miłość

LovingRež: Sławomir Fabicki; Poola, 2012
Programm: Tridens Herring

Peredraama, väike vägistamisepisood ja veel peredraamat.  Õige pisut küüniline olles, on see film meeste raskest elust. Feministid tahaksid mind kindlasti selle vaatenurga eest teibasse ajada, sest "mehed on sead".

Hinnang: 5/10

Argipäev | Everyday

everyday_02_largeRež: Michael Winterbottom; GBR, 2012
Programm: EurAsia

Lugu vangistatu perekonnast, peamiselt läbi külaskäikude vanglasse. Film rõhus rohkem atmosfäärile kui loo jutustamisele ja sai sellega ka enam-vähem hakkama. Samas, uuesti vaatama ei tõmbaks.

Hinnang: 5/10

Konserveeritud unelmad | Canned Dreams | Canned Dreams

CANNED-DREAMS-570Rež: Katja Gauriloff; Soome, 2012
Programm: Doc@PÖFF, keskkond

Väga tore doc, mis heidab isikliku pilgu mitmetele töölistele, kelle abiga võib olla tekkinud kohalikku supermarketisse üks konserv - sammukesed toorainest töötlemiseni, pakendamine, transport. Brasiilia, Taani, Portugal, Poola, Ukraina jne - mitmeid avameelseid lugusid.

Hinnang: 8/10

Uskmatud | The Miscreants | Les mécréants

Rež: Mohcine Besri; šveits, Maroko, 2012
Programm: Foorum

UskmatudAllahi õpetuse nimel võetakse pantvangi kamp vähemusklikke noori, kuid kui "missiooni" organisaator ei anna näole, siis ei oska röövijad oma noosiga midagi peale hakata. Huvitav vaatamine, eriti röövijate erinevad isiksused ja aimdused nende ajenditest.

Hinnang: 8/10

Veoauto | Camion

Rež: Rafaël Ouellet; Kanada, 2012
Programm: Põhja-Ameerika indie-filmide konkurss

camionTäiskasvanud pojad lähevad oma isale toeks pärast autoõnnetust, milles otsasõitnu hukkus. See on melanhoolse alatooniga film kodukanti naasmisest, ilusa hilissügise ja mõnusa heliribaga. Meeldetuletus, et lihtsad asjad võivad elu meeldivamaks muuta.

Hinnang: 8/10

Sildid: ,