kolmapäev, november 28, 2012

Sellest, et Pöff jagab hetki (2012, 3. ülevaade) ..

Minu (ja osaliselt kindlsti ka Tartu) filmivalik on sattunud kuidagi domineerivalt Saksamaa-Prantsusmaa keskseks. See ei ole olnud eesmärk, aga eks Saksa Uus Film on lihtsalt rohkem esindatud, näiteks 50% kella 19:00-sest seanssidest. Huvitav otsus korraldajate poolt.

Aga.. järgmised nähtud filmid:

Teised on alati süüdi | Shifting the Blame | SCHULD SIND IMMER DIE ANDEREN

shifting_the_blame_schuld_sind_immer_die_anderenRež: Lars-Gunnar Lotz; Saksamaa, 2012
Programm: Uus Saksa Film

Lihtsalt jälgitav film ülbest ja vägivaldsest tattnokast, kes satub noorte kriminaalide ümberkasvatamisasutuses ühe oma ohvri võimupiirkonda. Huvitav käsitlus vägivallatseja ja tema ohvri suhtest.

Hinnang: 8/10. Teema on hea, aga tõelisest särast jäi midagi puudu.

Õnn kaasa, kallis | Good Luck, Sweetheart | Boa sorte, meu amor

Rež: Daniel Aragão; Brasiilia, 2012
Goo luck sweetheartProgramm: Foorum

Üks suuremaid pettumusi sel aastal. Ootasin stiilset mustvalget pilti, head muusikat ja mõtlemapanevat aeglast filmi, kuid sain lihtsalt aeglase ja mustvalge. Mul pole endiselt õrna aimugi, millest see film on või mida need kujundid tähendasid. Treileri atmosfäär ja stiil  ei kirjelda kindlasti filmi.

Hinnang: 2/10

Vale | WRONG

Rež: Quentin Dupieux; FRA, USA; 2012
wrong-3Programm: panoraam

Säravalt napakas film. PIlt on hea, tegelased ja dialoogid ülemiselt riiulilt, mitmeid meeldejäävaid stseene ja suurepärane näitlejavalik. Vaadatav nii möödamõtlemiseks kui ka lihtsalt "õlle kõrvale".

Hinnang:  9/10

Kolm tuba/köök/vannituba | Move | 3 Zimmer/Küche/Bad

3ZimmerKücheBadRež: Dietrich Brüggemann; Saksamaa, 2012
Programm: Uus Saksa Film

Lõbus film ootustest, muutustest, kaaslastest, sõpradest. Seda kõike ohtrate kolimiste taustal. Inimesed tulevad, lähevad, mõned jäävad.. Mõni jääb ka tiitritesse kui "Mensch ohne Gesicht". Kindlasti korduvvaadatav.

Hinnang: 7/10 

See, mis jääb | Home for the Weekend | Was bleibt

Rež: Hans-Christian Schmid; Saksamaa, 2012
Programm: Uus Saksa Film

home-for-the-weekend-was-bleibt_06Lugu ühest perest, kus pereema tuleb depressioonitablakate pealt maha ja lisaks ülejäänud pere kahtlustele selle mõistlikkusest avastab, et ka kõigi teiste elud on parasjagu sassis. Peaaegu põhjamaakinolik olukord, kuid vaoshoitum. Kui aus olla, siis see teema on veidi tüütu ning väljamäng jättis üsna külmaks.

Hinnang: 4/10

Kolm maailma | Three Worlds | Trois mondes

Rež: Catherine Corsini; Prantsusmaa, 2012
Three worldsProgramm: Panoraam

Noor mees, hit & run. Kartes võtta vastutust, hoidub politseisse minemast, kuid ohvri järgi uurides jääb omastele vahele ning ühistööna asutakse ta hoolikalt koostatud elu lammutama. Taaskord päris huvitav vaade ohvri ja süüdlase suhetele. Pisut liiga konstrueeritud, kuid on ka häid hetki.

Hinnang: 6/10.

Sildid: ,