esmaspäev, november 28, 2011

Sellest, mida nähtud 15.-ndal Pöffil - ülevaade vol 3

Üle piiride / Out of Bounds / Labrador

Frederikke Aspöck, Taani
Programm: põhja valgus

Out of bounds_1Ajakirjanikust, kes saadab oma tüdruksõpra külaskäigul eraldatud saarele viimase isa juurde, kes väga ei hooli sotsiaalsest ninnu-nännust ja võltsist viisakusest. Taustaks põhjamaine külm-hall-ilus rand. Psühholoogiliselt huvitav ja väärib kunagi ülevaatamist.

Hinnang 7/10

Hommiku-, lõuna- ja õhtusöök / Breakfast Lunch Dinner

Kaz Cai, Wang Jing, Anocha Suwichakornpong; Singapur
Breakfast,_Lunch,_Dinner-1Programm: Panoraam

Kolme erineva režissööri kolm omavahel mitteseotud lugu mehe ja naise sõprusest. Raske on sõnadesse panna selle filmi sisu, kuid vaadata oli mõnus - see on ilus, sisaldab vaikust ja dialooge ning palju lahtisid otsi minevikus ja tulevikus. Üks selle aasta parimaid.

Hinnang 9/10

Lipakas / The Slut / Hanotenet

Hagar Ben-Asher, Iisrael, 2011
SlutProgramm: Foorum

Film konfliktist polügaamsest naise ja monogaamse mehe suhtes. Sõnade asemel lahendatakse seda aga sõnumiga situatsiooniliste  abil. Tegelaste häirivast käitumisest hoolimata mõtteainet pakkuv ja kinematograafiliselt nauditav film.

Hinnang 7/10

Kood: sinine / Code Blue

UrszulCode Bluea Antoniak, Taani-Holland, 2011
Programm: Foorum

Agressiivne film konservatiivsest med.-õest, kes oma suutmatuses lähedust leida, hälbib veidrustesse ja hälbib üha enam. See on agressiivne film, mis tekitas viha ja vastikust peategelase suhtes, näitikustades ta situatsiooni veelgi. Üks neist filmidest, mis on korraga nii hea kui halb.

Hinnang 5/10

Sildid: