teisipäev, detsember 13, 2011

Sellest, mida nähtud 15.-ndal Pöffil - ülevaade vol 5

Pöffile joon alla tõmmata, siis saldosse jäi sel aastal 30 filmi. Isiklik "soovitan soojalt" TOP:

Ära märgiksin, ka Antoniak'i filmi "Kood Sinine", mille kohta ma ei suuda siiamaani ütelda, kas see oli rohkem hea või halb.

Pöffist naasmine on olnud pisut kiire - avastasin, et viimased filmid pole veel märget maha saanud.. parandagem see viga. Mäluga on ju nii nagu ta on.

Metsik | Savage | Odjuret

Savage - Odjuret01-Magnus_SkogRež: Martin Jern, Emil Larsson / Rootsi
Programm: Põhja valgus

Põhjamaine depressiivkino kogu oma veider-headuses. Seekord võtmeteemaks "oma elus kinni" - kriminaalistaatuses, padukristlikus peres, online-prostitutsioonis. Hea.

Hinnang: 7/10

Bonsai

Bonsai

Rež: Cristián Jiménez / Argentiina, Portugal, Prantsusmaa, Tšiili
Programm: Panoraam

Lihtsalt jälgitav lugu sinu jaoks erilistest inimestest - väikesed detailid, mis jäävad pikaks ajaks meelde (Proust!). Ideid pisut jagas ja visuaalselt oli päris ilus, aga õiget sähvatust ei käinud.

Hinnang: 5/10

Akaatsiad | Las Acacias

LasAcatiasRež: Pablo Giorgelli / Argentiina-Hispaania
Programm: SCreen international

Film, millest ma ootasin midagi väga head, aeglast ja ilusat, kuid sain vaid aeglast. Tuhm maailm, tuhmid väikesed inimesed istuvad veoautos ja .. ei midagi. Kuna film otseselt häiriv ei olnud, siis hinnangusse mõne punkti ikka andsin..

Hinnang: 3/10

Nähtav maailm | Visible World | Viditelny svet

Rež: Peter Kristufek / Slovakkia
Programm: Panoraam

viditelny_svet_1Taaskord paljulubav teema, kuid pettumus tulemuses - üksik mees jälgib vastasmajas elavat perekonda ja korraldab nii, et ta nö võtaks selle perekonna ja elu üle. Naise, lapsed, korteri, isegi hommikumantli ja kombe rõdul perega süüa. Peategelase rumalus, jäikus ja saamatus aga rikub ilusa idee. Filmi kulminatsioon on aga täiesti mõistetamatu .. Võib-olla pisut ebaobjektiivne, aga hinnangut mõjutas kõvasti.

Hinnang: 4/10

Me peame Kevinist rääkima | We Need To Talk About Kevin

weneedtotalkaboutkevinRež: Lynne Ramsay / Suurbritannia
Programm: Eurasia

VÄGA populaarne film, kuid põhjusega. Esiteks, paljude sarimõrvarifilmide kõrval on üsna haruldane film sarimõrvari emast. Teiseks, see on hea film. Swinton ehk mängib vahel pisut üle, kuid sellega harjub.

Hinnang: 8/10

Iseenda jälgedes | The Double Steps | Los Pasos Dobles

Los pasos dobles (1)Rež: Isaki Lacuesta / Hispaania
Programm: Eurasia

Eemalt vaadates ilus maastik! Nukker, kui see on huvitavaim mõte, mis filmi vaadates pähe torkab. Ei vahetult pärast ega nüüdki ei leia, et sel filmil oleks mingi mõte olnud.. Punktid annan lihtsalt nähtud värvide eest.

Hinnang: 3/10

Retk | The Trip

TheTripRež: Michael Winterbottom / Suurbritannia
Programm: 15 valitud teost

Mida ma arvan filmist, milles kaks meest sõidavad restoranist restorani, söövad ja vestlevad ohjeldamatult, inglaslikult pahural meelel ja peenelt tögades kõike? Hästi arvan. Meeldivalt lihtne ja ilus, humoorikas ja samas mitte sisutühi. "Gentlemen, to bed!"-osa, Michael Caine ja surnuaiakõne on lihsalt võrratud .. Stiilne mölaparaad!

Hinnang: 7/10

Bellflower

Bellflower_medusa2Rež: Evan Glodell / USA
Programm: Põhja-Ameerika indie-filmide konkurss

Minu käesoleva aasta lemmik, nagu hõiskasin juba ka siin.

Hinnang: 10/10

Sildid: ,