kolmapäev, august 26, 2009

Sellest, et uut pleierit oleks vaja..

Üritasin oma 256MB pulgale eile pisut asju panna. Tulemuseks oli aga suur vaikus, pulka nagu poleks olemaski. Solidaarsusest keeldus ka kõrvalpordis olev kõvaketas oma andmeid näitamast. Fun. Kiire googel pakkus kaasaegsemaid alternatiive uueks orkestriks:

Näiteks Zune HD paistab päris tore instrument olevat. Ilus, touchscreen, 30h muusikakuulamist, wifi, 16/32GB flash, videovõimeline, HDMI väljund, 720p-suutlikkus, hea läbisaamine XBox'iga (mis on ka tore instrument) ja seejuures õhuke ja suhteliselt kerge. Tahan!

Lisaks veel Marketplace legaalse muusika/filmide/rakenduste ostmiseks ja wow:
Zune Pass - 15$ eest subscription legaalselt kuulata ja downloadida muusikat palju tahad, sisaldab ka 10 loo tasuta ostmist per kuu. Rõõm näha, et keegi mõtleb ka muusika tarbijate peale, selle asemel, et Tädimaalidele trahve määrata, The Pirate Bay ja analooge maha kakkuda, sundida ISP'sid klientide privaatsust rikkuma jms. Taoline subscription on parim viis nii tarbijad kui tootjad rahul hoida, nagu ma kindlasti juba korduvalt erinevatele inimestele jutustanud olen.

Laekus paraku ka kainenemishetk: Zune-platvormi ei ole EU'sse veel toodudki - ainult US. Või noh, pleierit müüakse Kanadas ka, aga ilma Zune MarketPlace'ta, mis võtab poole rõõmust ära. Seega ei ilusat asja ega muusikat mulle. Elagu ma aga oma 256MB yeppiga edasi.. Mis värk on ? Nii tahaks MSile raha anda, aga tema ei taha võtta. Oeh.

(P.S. Ennetan: Apple/iPod/iTunes on mulle subjektiivselt vastukarva. Väldiks neid kui leidub konkurentsivõimelisi alternatiive. Seal ju on, right?)

Aga nüüd ärasse. Maitea küll veel kuhu, aga kaugele.
Ega siit ei oleks näha ka.