neljapäev, juuli 24, 2008

Sellest kuidas leida mõnusat kuulamist..

Kõik, kes on minuga rohkem kui paar tundi suhelnud, on ilmselt saanud osaks sellele, et ma reklaamin Kuku raadiot. Nagu Peeter Marvet eelmises Tehnokrati saates pikalt mainis, on Kukul nüüd uuem ja pisut kobedam veeb http://www.kuku.ee. Kuna aga enamikud saateajad püsivad niisamagi meeles, siis ega sinna väga palju asja ei ole. Kui siis ainult laiv-linki hetkel eetris toimuvast leidma. Käesoleva postituse point on aga just see, et seda ei ole enam vaja.

Mugavam on huvipakkuvaid saateid kuulata siis kui sul on aega ja viitsimist. Ses suhtes on abiks kuku podcast, mis jagab RSS'i saadete kaupa. Surfasin seal täna ja "panin sõrme peale" järgmistele saadetele:

  • Rõõsikad - Lauri Saatpalu valib "ilmselgete muusikatunnustega lugusid sõltumata nende vanustest või noorusest". Vahele mõõdukalt saatpalulikke kommentaare nii muusika kui lambiteemadel.
  • Raadioentsüklopeedia - Hardo Aasmäe räägib huvitavaid ja informatiivseid jutte. Sugugi mitte kuiv faktihunnik, vaid pigem jääb mulje nagu kuulaks jutukat intelligentset inimest ;-)
  • Välismääraja - Kadri Liik ja külalised arutavad maailmas toimuvat pöörates tähelapanu ka küsimustele "miks?" ja "mida see tähendab?".

Kui aega on rohkem ja/või tuleb tuju, siis heidan pilgu ka nendele saadetele:

  • Tehnokratt - Peeter Marvet heietab tehnoloogiateemadel. Meenutab kunagist Raadio 2 "võrgutaja"-nimelist saadet.
  • Onu Raivo Rännakud - Pisut Trippy jutusaade. Nagu raadioentsüklopeedia kuid kergem kuulata. Väike verbaalne jutupliiats igal nädalal.
  • Keskpäevatund - Mölalõuad bashivad üksteise võidu eesti ja eestlaste pihta. Kohati rohkem huumoriprogramm kui midagi muud..

Ja muide, antud saated on ilusa ja hea kvaliteediga (128kbit Ogg) ja täiesti reklaamivabad!

Aga nüüd, aitab promost. Kuulan viimase Välismääraja lõpuni ja siis vaatan millist investeeringut homsesse päeva pakub mu napakas diivan.

Sildid: