pühapäev, august 10, 2008

Sellest kuidas ajalugu tahab ennast korrata..

Vaadates-kuulates Gruusias toimuvat, tõstab minus pead paranoia. Informatsioon on kahtlemata mõlemalt poolt kallutatud ja raske on leida erapooletut infot. Võimalik, et grusiinid on rikkunud mingeid kokkuleppeid - ma tõesti ei ole kursis. Kuid Venemaa pommitajate retked Gruusia territooriumile väljaspool konfliktipiirkonda ei saa omada küll mingit õigustust. See ei ole rahuvalvajate ülesanne. Kui lisada siia juurde veel täiesti ajuvaba seletus "vabatahtlikest", kes pommitajaid mehitavad, siis pigem tundub usutavam Gruusia versioon toimuvast. Ja olgem ausad, nii ajaloo kui Putini (oi, president on ju Medvedev) väljaütlemistest selgub, et Venemaa pole imperialismiajastust veel üle saanud..

Kahtlamata on Venemaa ajaloohämarusest saati olnud Teistmoodi asjaajamisega, aga praegune situatsioon Lõuna-Osseetias näib küll olevat halvastivarjatud püüe Lääne otsustusvõimet proovida - kas gigantlikeks bürokraatiamasinateks paisunud organisatsioonid suudavad ja tahavad Venemaale midagi vastu ütelda kui sel peaks tekkima tuju sigatseda ? Ja nüüd midagi paranoia toitmiseks. Kui rahvusvaheline üldsus ei suuda sundida Venemaad ja tema ründetegevust püsima konfliktitsoonis (täielik Gruusia territooriumilt taandumine on imho äärmiselt ebatõenäoline), siis kellele tulevad Vene tankid ja pommitajad külla järgmisena ?

Nähes Medvedevi kommentaare mure kohta Venemaa kodanike kohtlemise pärast, meenub vägisi ka sündmused enne II maailmasõda: Sudeedimaa, Danzig, Tšehhoslovakkia. Tookord tunti muret rahvuse tasemel. Venemaa läheb sammukese kaugemale ja vaatab lihtsalt passi värvi.

Kuna Gruusia oma serverid on pisut agara tähelepanu all DDOS rünnakute tõttu, siis infot toimuva kohta (läbi Gruusia vaatenurga), saab Gruusia Välisministeeriumi "blogist":
http://georgiamfa.blogspot.com .

[TÄIENDUS] AF sõnul püsib üleval ka üks Gruusia infoagentuuri leht:
http://www.civil.ge/eng/

Sildid: ,