kolmapäev, august 13, 2008

Sellest populaarsest filmifestivalist Tartus..

Algas Tartuff.. Eilne festivali esimene päev tõi ka esimesed filmid. Nagu ikka selliste maratonide alguses: entusiasmi ja jaksu oli küllaga ja õilsad plaanid üritusest viimase kui filmipiisa välja pigistada keerlesid peas. Esimesed kaks filmikest "ääreala unustatud rahvastest" möödusid nobedalt, kuid erilist muljet jätmata. Kiire retk kontorisse mate't tooma, et siis Taarka kaeda ja .. probleem! Rahvast rohkem kui inimesi! Kuhu jäid vanad head ajad kui pooled toolid olid vabad ?! No kurat, minge Meie Mehe või Smilersi suvetuurile!
Loobusin Taarkast ja veetsin tunnipaari tööd tehes ja öiseks filmiks tagasi raeplatsi.. Filmi TAKVA – INIMESE JUMALAKARTUS ajal oli juba meeldivalt hõredam asusustustihedus. Setud leidsid kodutee ;)

Täna lootsin, et kui setu pidu on läbi, siis on ruumi laialt. Tüng. Ateena näitas oma filme pööningusaalis. Kes on käinud, see teab, kui kiirelt suuvad 50 inimest sealt õhu ära hingata. Kui mina sinna jõudsin, siis oli neid seal juba palju rohkem kui sinna mahtuma oleks pidanud.. Isegi introreklaami näitamiseni polnud veel jõutud, kuid hingatav kraam oli juba lahkuma sunnitud.. Niisiis. Jätsin 2 filmi vahele. Kahe päevaga kolmest filmist ilma jäänud lihtsalt selle pärast, et tartuff on liiga populaarne.. d'mit. Tänaõhtused filmid Raeplatsis olid see-eest küll head: KIRSIÕIED ja BRICK LANE. Mõlemad filmid olid küll pisut aeglased ja tahavad pisut "seedimist", kuid jätsid meeldiva tunde. Kahtlemata hästi investeeritud aeg.

Peaaegu sama mõnus kui filmivaatamine on olnud ka teist õhtut järjest pärast filme kojutulek.. Kuna ma endiselt harrastan tiitrite lõpuni vaatamist, siis saan ma üsnagi tühjal tänaval lonkida, liigutada varbaid jahedas augustiöös, rüübata kõrvitsast matet, kalduda hetketuju ajelt suvalises suunas kõrvale otsemast koduteest ja nautida mustvalgeid valdavalt tühjasid tänavaid. Mustvalget maailma rõhutavad veel rohkem laternad, mille ümber olevatele puuokstele on kogunenud natuke värve ;) Tore, et vahel piisab õnneks nii vähestest asjadest.

Sildid: , ,

3 Comments:

Blogger meRilin K said...

"puuokstele on kogunenud natuke värve "

Ma arvasin, et olen ainus, kes selliseid asju märgata viitsib ja neist niisugust heameelt tunneb.. aga vahi kaabakat, sina ka ;)

13/8/08 11:44  
Blogger Dee said...

Nonii. Pihlakad ka juba punased? ; D

13/8/08 14:09  
Blogger Imre said...

On punased. Ma ise poleks märganudki aga üks non-stop-ropendav autojuht, kes mind Tartust Puurmani viis, teadis mainida..

18/8/08 20:00  

Postita kommentaar

<< Home